BESTUUR

Het bestuur van AZF heeft de volgende samenstelling:

Frits Verhoeff:

Gerard Peters:

Carina Storm:

Aad Zwaan:

Remi de Jager: 

Ad Anker:

Voorzitter

secretaris/penningmeester

Communicatie/ secretaresse

Lid

Lid

Lid

aad zwaan

 Aad Zwaan  is bekend van zijn jarenlange inzet voor de tennissport, in het bijzonder op het terrein van rolstoeltennis en gehandicaptentennis. Van 2000 tot en met 2008 was Aad bondscoach Rolstoeltennis bij de KNLTB. Hij heeft deze functie op een voortreffelijke manier en met groot enthousiasme vervuld, en daarmee een grote bijdrage geleverd aan de prominente plaats die het Nederlandse Rolstoeltennis internationaal inneemt. Zo werd onder zijn leiding 8x goud gewonnen op de Paralympische Spelen en werd door het Nederlands dames- (9x), heren- (4x) en juniorenteam (4x)  meermalen de World Team Cup gewonnen.

Aad heeft zijn ruime kennis in binnen- en buitenland overgedragen aan verenigingen, coaches en trainers en spelers. Tot op de dag van vandaag levert hij ook een bijdrage aan de promotie en ontwikkeling van rolstoeltennis in ontwikkelingslanden.

In 2008 werd Aad door de KNLTB onderscheiden met de Gouden Bondsspeld. In 2014 ontving hij de koninklijke onderscheiding  ‘Ridder in de Orde van Oranje-Nassau’ vanwege zijn zeer grote inzet om het rolstoeltennis op de kaart te zetten.

Ad anker

Ad Anker Woonachtig in Arnhem, getrouwd met Tineke en vader van Sara en Carlos. Tennis is al sinds het begin van zijn middelbare school de sport waar hij gepassioneerd van is. Zowel als actief speler en ook als toeschouwer, van partijen op zijn club tot BBC-kijker tijdens Wimbledon. Via zijn zoon Carlos is hij in aanraking gekomen met de wereld van rolstoelers, G-sporters en rolstoeltennissers. Hij heeft kunnen aanschouwen en ervaren wat sporten brengt en kan brengen voor mensen met een beperking: de zelfstandigheid, de toewijding en het plezier is van grote betekenis voor hen, en dus ook de directe omgeving van ouders, broers en zussen en buurtgenoten. Ook ziet hij de beperkingen die er zijn om de sport ten volle te kunnen uitoefenen, zoals het financiële aspect, omdat er vaak en veel gereisd moet worden.

Graag ondersteunt hij daarom  de Aad Zwaan Foundation met persoonlijke inzet om het sporten voor een ieder mogelijk te maken. Ook als dit minder vanzelfsprekend lijkt is veel mogelijk 

 

                            Carina Storm

* Beloningsbeleid

  Bestuursleden genieten geen beloning. Zij ontvangen wel vergoeding voor de door hen gemaakte kosten die nodig zijn voor het uitvoeren van de functie.

error: Content is protected !!