Rick Molier

Rick_molier

Stel je voor; wie ben je en wat is je doel.

Ik ben Rick Molier, 39 jaar en al op mijn 7de al begonnen bij Aad, destijds in Ede. Op mijn 5e speelde ik was ik al B-speler, nu niveau 3, en stopte daarom met voetbal en waterpolo. Door een zwaar brommerongeluk kwam ik in aanraking met rolstoeltennis. Na hereniging met Aad als trainer heb ik de draad van mijn favoriete sport weer opgepakt en met veel succes: 2x gouden en 1 bronzen paralympische medailles gewonnen en 5 jaar nummer 1 van de wereld!

Na het overlijden van mijn moeder in 2001 maakte ik een donkere periode maar met als lichtpunt de geboorte van mijn dochter Amber. Tennis was ver weg maar met de steun van mijn vader en Aad ben ik bezig mijn langgekoesterde wens om weer terug te keren in de top te verwezenlijken. Daar geniet ik erg van.

Wat betekent Aad Zwaan voor jou?

Aad is  naast trainer coach, eigenlijk  ook een vader voor mij , de persoon die mij naast tennis veel levenslessen geleerd heeft  veel levenslessen heeft geleerd. Hij was ook de persoon die mij weer optilde toen als voor mij alles in het leven somber was. Hij heeft mij alles geleerd over het spelletje tennis en het accepteren van mijn handicap. Vanaf mijn 7e heb ik Aad altijd blind vertrouwd. Ik kan lezen en schrijven met hem want hij kent me door en door en heeft mij altijd gesteund. Hij is voor mij daarom een bijzonder mens. 

Wat betekent Aad voor de gehandicapte sport en met name voor het rolstoeltennis?

Aad is een legende ! Hij is  zelf nooit uitgeleerd en altijd nieuwsgierig en wilt het beste voor iedereen. Hij verdiepte zich  in mijn handicap en leerde zelf ook elke dag. Hij heeft zich  gespecialiseerd in  alle soorten van handicaps en hij gelooft dat ieder mens het recht heeft om het beste uit zichzelf te halen want dat is een van de doelen in het leven. De grote en vele successen van de Nederlandse rolstoeltennissers zijn behaald onder zijn begeleiding. 

Wat is jou stip op de horizon?
Mijn stip is weer top 5 van de wereld en een mediale winnen.

Waarom doe je dit en wanneer heb jij jouw doel bereikt?

Omdat ik van het spelletje hou en er gek op ben wat ik geleerd heb hoop ik ooit in de voetsporen van Aad te mogen treden als ik ooit zover ben 🙂 Verder wil ik nog paar jaar, tot Tokyo 2020, vlammen in deze sport in de top 5 van de wereld.

Vermeld je Nationale en Internationale ranking.

nationaal nr. 3 Wereldranking:  single nr. 39 en dubbel nr. 25

voormalig  nr. 1 van de wereld (5x) en 2x goud en 1x brons op de paralympische spelen

Vermeld je website.
www.Rickmolier.nl
Rickson666 is Instagram 
Rick molier ook op Facebook

error: Content is protected !!